80-talshits.se – startsida
Startida - Om 80-talshits.se
Intro - Om 80-talshits.se
1980
1981
1982
1983
1984
1985
1986
1987
1987
1989
Topplistor - 80-talshits.se
Arkiv

Året som gick – Fem ögonblick att minnas 2015

2015-12-28
En 80-talsklassiker etta på Svensktoppen – Tack Miriam Bryant!

Miriam Bryant var den stora överraskningen i den sjätte säsongen av "Så mycket bättre". Hennes engelskspråkiga tolkning av "Sista morgonen" – Niklas Strömsteds balladklassiker från 1988 – var en av säsongens absoluta höjdpunkter. "One last time" lämnade ingen oberörd, och blev en succé inte bara i programmet utan också på Svensktoppen.

 
Madonna tände Tele 2 Arena med magisk "Like a prayer"
Den 14 november – dagen efter terrorattentaten i Paris – spelade Madonna på Tele 2 Arena i Stockholm. Halvvägs in i konserten hedrade hon offren i Paris med ett rörande tal och en tyst minut. Därefter förvandlade hon arenan till en jättelik gospelkör med en magisk version av "Like a prayer".
 
Nena och "99 Luftballons" i "Hitlåtens historia"
Nena
Del fem av årets säsong av "Hitlåtens historia" i SVT var en oemotståndlig pärla. Berättelsen om Nenas världshit "99 Luftballons" är en både vacker och hisnande historia om hur en hit kan skapas mot alla odds och mot alla konventioner. Nena själv tillsammans med kompositören Uwe Fahrenkrog-Petersen, managern Jim Rakete och DJn Rodney Bingenheimer medverkar och ger berättelsen liv och lyster.
 
Ett bra Europe-år med "The final countdown" i Billboard-toppen
I mars släppte Europe sitt tionde studioalbum "War of kings" som visade att rock-veteranerna fortfarande har mycket att ge. Lika glädjande var att se dem i strålande form på Gröna Lund i september där de självklart fyrade av outslitliga 80-talsklassiker som "Superstitious", "Rock the night" och "The final countdown". Som grädde på moset hamnade den sistnämnda i topp på Billboard's Hard Rock Digital Songs Chart i samband med låtens medverkan i bilförsäkringsbolaget Geicos reklamfilm.
 
Kylie Minogue och Stock-Aitken-Waterman återförenade i julremix
Kylie Minogue
I år bjöd Kylie Minogue på en riktig smällkaramell till julskiva. För 80-talsfantasten var Stock Aitken Waterman-remixen av "Every Day's like christmas" som en oväntad men extra välkommen julklapp, som också ingav förhoppning om fler retro-klingande samarbeten.